У Метінвесті розповіли про кроки, які забезпечили роботу бізнесу під час війни

Share

Метінвест зіткнувся з серйозними викликами на початку повномасштабного вторгнення та продовжує їх долати. В цих умовах компанія була змушена переглянути свої підходи, аби забезпечити виживання та подальший розвиток, розповів гендиректор компанії Юрій Риженков в інтерв’ю PwC в Україні.

«Передусім нам потрібно було забезпечити можливість нашим дочірнім структурам за кордоном діяти незалежно, оскільки вертикально інтегрована структура була порушена, й вони тимчасово втратили зв’язок із нею. І, поки ми відновлювали її, надважливим завданням для них було навчитися працювати у відкритому ринковому середовищі. Нашою метою було забезпечити можливість для однієї частини компанії безперешкодно функціонувати в той час, коли інша змушена боротися з наслідками війни», – розказав він. 

Надалі компанія працювала над евакуацією цивільного населення з регіонів, що найбільше постраждали від бойових дій та організацією допомоги Силам оборони України в стримуванні російського наступу. 

«Для цього ми залучили важку техніку, що допомагає прокладати окопи та зводити оборонні споруди. Ми також забезпечували українських бійців броньованою сталлю, куленепробивними жилетами та іншими критично необхідними речами», – сказав Риженков. 

Після цього компанія змогла сконцентруватися над вирішенням питання логістики, порушеної через блокування чорноморських портів. 

«Нам потрібно було перемістити все до західного кордону та тісно співпрацювати не лише з «Укрзалізницею», а й з польськими, румунськими та угорськими перевізниками, які виявилися не зовсім підготовленими до такого зростання обсягів вантажоперевезень», – зазначив гендиректор компанії. 

Він додав, що у внутрішньому управлінні основним принципом стало делегування повноважень. «Ми делегували якомога більше тим людям, які перебували безпосередньо на місцях. Цей підхід забезпечив швидке прийняття рішень та посилив рівень відповідальності за них», – резюмував Риженков.

Нагадаємо, раніше керівник Метінвесту розповів, як компанія протистоятиме можливим блекаутам.