На відновлення маріупольських комбінатів Метінвесту із використанням зелених технологій піде 3-5 років – Риженков

Share

Фото та відео, доступні у мережі, свідчать про серйозні пошкодження маріупольських комбінатів Метінвесту, однак група не полишає сподівань відновити їх роботу. Про це повідомив гендиректор компанії Юрій Риженков в інтерв’ю для корпоративного проєкту FAQ talks.

«Коли українські військові звільнять Маріуполь, коли ми туди приїдемо, то побачимо, що можна з цим зробити», – зазначив Риженков.  

Він додав, що архівні документи, проаналізовані компанією, свідчать про те, що після Другої світової війни роботу перших агрегатів на «Азовсталі» відновили через півроку після звільнення, а на Донецькому металургійному заводі – через чотири місяці.

Водночас він додав, що компанія не має наміру відновлювати на підприємствах стару технологію виплавки сталі. «Сьогодні весь світ рухається до «зеленої» металургії, до електрометалургії, і відновлення наших комбінатів у Маріуполі відбуватиметься в цьому руслі», – зауважив Риженков.

Разом з тим відновлення виробництва за новими «зеленими» технологіями потребуватиме більше часу, адже треба буде будувати комбінати майже з нуля. Цей процес займає від трьох до п'яти років, резюмував керівник компанії. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom