Підтримка переробної промисловості є питанням виживання для економіки України – Свириденко

Share

Розвиток переробної промисловості має стати новою економічною філософією України. 

Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, виступаючи на Київському міжнародному економічному форумі, передає ZN.UA.

«10% частки переробки у ВВП – не той показник, яким ми можемо бути задоволені. Ми хочемо рухатись до показника 20-25%», – зазначила Свириденко. 

За її словами, державний пріоритет для переробної промисловості вже відображено у проекті державного бюджету на 2024 рік. Зокрема, передбачено кошти на доступні кредити 5-7-9, розвиток індустріальних парків, підтримку проектів з великими інвестиціями, іпотеку,  програми стимулювання виробництва сільгосптехніки і іншої продукції машинобудування, а також гранти для переробних підприємств.

«Підтримка переробної промисловості – питання виживання для української економіки. Порти заблоковані, і це вимагає зменшити залежність від ринкової кон?юнктури на сировину, щоб експортувати продукцію, яка фізично займає менший обсяг, але дає більше доданої вартості», – зазначила міністр економіки.

Зауважимо, що 12 жовтня 2023 року відбувається дев?ятий Київський міжнародний економічний форум — щорічна подія, яка об?єднує представників української влади, бізнесу та суспільства для відкритого діалогу, обміну досвідом, створення простору довіри та ефективних стратегій розвитку економіки.