Шмигаль оголосив про приватизацію п’яти великих об’єктів у 2024 році

Share

Фонд державного майна України у межах малої приватизації цього року вже реалізував об’єктів на 4,5 млрд грн, а наступного року планується приватизація ще 5 великих об'єктів.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі, передає Укрінформ.

“Це великий показник навіть порівняно з мирним часом. Попри війну, мала приватизація дає свої результати. Уряд передав ФДМУ за час війни 2 200 державних підприємств. Це величезна кількість", – зазначив очільник уряду. 

Окрім того, прем'єр-міністр бачить прогрес у питанні конфіскації російських активів за кордоном

За його словами, влада має намір залишити у власності держави до 200 критично важливих для економіки підприємств, корпоратизувавши їх і призначивши наглядові ради.

"Ми продовжуємо велику приватизацію. У нас залишилося 5 об'єктів великої приватизації. Розраховую, що ми зробимо це найближчим часом, у найближчий рік", – додав глава уряду.

Як повідомлялося, Фонд державного майна України інформував проте, що цьогоріч залучив до бюджету від приватизації 2,7 млрд грн. З початку року ФДМУ провів 300 успішних приватизаційних аукціонів, у яких взяли участь 1 556 підприємців.