УЗ проводить за прямими договорами з виробниками понад 70% основного обсягу закупівель

Share

УЗ проводить за прямими контрактами з виробниками понад 70% річних закупівель (у грошовому еквіваленті) матеріально-технічних ресурсів за основними позиціями. 

Про це повідомляє пресслужба компанії. 

"Зокрема за контрактами, це дизельне пальне, природний газ, електроенергія, деякі запасні частини та оливи", – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що частково за прямими контрактами вже проводиться закупівля рейки. 

В компанії нагадали, що у 2021 році Укрзалізниця взяла курс на перехід до закупівель за прямими договорами основних номенклатурних позицій. Йдеться про ті, на які компанія витрачає найбільше коштів і де існували найбільші корупційні ризики. 

Зокрема, на початку широкомасштабного вторгнення УЗ уклала прямі контракти на закупівлю дизпального з іноземними виробниками ExxonMobil — Asia Pacific (підрозділом однієї з найбільших нафтопереробних компаній світу ExxonMobil) та Orlen Lietuva (литовським підрозділом польського нафтового концерту Orlen). Окрім того, на початку 2023-го було підписано прямий договір на постачання газу з компанією Укрнафта. З вересня 2021-го УЗ також купує електроенергію за прямими договорами безпосередньо у  НАЕК "Енергоатом".