Ferrexpo збільшила виробництво окатків у 3 кварталі на 17%

Share

Група Ferrexpo за підсумками 3 кварталу 2023 року виготовила 1,251 млн тонн залізорудних окатків, що на 17% більше, ніж у 2 кварталі року. Такі дані містяться у виробничому звіті компанії.

Протягом кварталу в операціях на Полтавському гірничо-збагачувальному комбінаті було задіяно дві лінії огрудкування з чотирьох наявних. Вони працювали зі змінним завантаженням у різні періоди часу. Ferrexpo продовжувала виробництві окатишів преміум якості зі вмістом Fe 65% або вище.

Загалом за 9 місяців з початку року на потужностях компанії в Україні було виготовлено 3,218 млн т окатків. Виробництво залізорудного концентрату у 3 кварталі склало 98 тис. тонн, а за 9 місяців поточного року – 257 тис. тонн.

Згідно з повідомленням Ferrexpo, у 4 кварталі група має намір продовжувати працювати з використанням однієї або двох ліній огрудкування, якщо не станеться істотних змін у робочому середовищі та доступності логістики в Україні.

Нагадаємо, у 2022 році на потужностях Ferrexpo було виготовлено 6,1 млн тонн залізорудних котунів, що на 46% менше порівняно з показником 2021 року, коли виробництво було на рівні 11,2 млн т.