Ferrexpo скоротила виробництво окатків майже вдвічі у 2022 році

Share

У 2022 році Ferrexpo скоротила виробництво залізорудних котунів до 6,1 млн т, що на 46% менше порівняно з показником 2021 року, коли виробництво склало 11,2 млн т.

У повідомленні групи на Лондонській фондовій біржі зазначається, що основними причинами такого значного зниження стали операційні та логістичні обмеження через війну Росії проти України.

Один з найгірших показників був зафіксований у 4 кварталі 2022 року, коли загальний обсяг виробництва окатків склав 0,4 млн т (4 кв-2021 – 3,1 млн т). «Це пов’язано насамперед із відсутністю електроенергії протягом більшої частини кварталу. Її постачання було частково відновлено лише наприкінці грудня. Проблеми з електроенергією наклалися на вже існуючі обмеження, пов’язані із вторгненням Росії», – пояснили у компанії.

Станом на 11 січня у виробництві окатків на потужностях Ferrexpo задіяна одна лінія огрудкування із чотирьох наявних. У компанії також додали, що зосередились на виробництві високоякісних форм залізорудної сировини із вмістом 65% Fe або вище. Водночас враховуючи нещодавні збої в роботі, Група вирішила скоротити виробництво DR-окатків, які у 2022 рокі становили 6% від загального обсягу виробництва.

Незважаючи на перерви у виробництві протягом 4 кв. 2022 року, постачання продукції клієнтам відбувалися згідно з планом та приблизно з тією ж швидкістю, що й у попередньому кварталі, зазначили у компанії. Загальний обсяг продажів протягом 2022 р. склав 6,2 млн т, що на 46% менше рік до року. Можливості групи скоротилися через втрату доступу України до Чорного моря, постійні обстріли української електромережі росіянами та логістичні обмеження для користувачів залізничної мережі України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom