Розблокування українських портів для всіх видів продукції зніме логістичні суперечки з сусідніми країнами – експерт

Share

Розблокування українських портів для всіх видів продукції зніме торгові суперечки з сусідніми країнами, адже ми зможемо самостійно доправляти свою експортну продукцію і не залежати від чужих логістичних маршрутів, заявив керівник Центру політичного аналізу Володимир Головко в інтерв'ю Politeka

"Якщо ми абсолютно знімемо проблеми з дунайських та чорноморських портів України, то в принципі нам уже не буде про що сперечатися з поляками. Це буде вирішенням багатьох проблем", – зауважив експерт.

Він підкреслив, що "навіть якщо ми з Польщею зараз знайдемо спільну мову, ніхто не може гарантувати, що в майбутньому це не повториться. І ми бачимо, що ситуація може розгорнутися навколо взагалі загальної логістики, а не тільки по збіжжю. Тому ми наразі маємо думати про план Б – якщо, наприклад, Польща якимось чином обмежить свої логістичні коридори. І власне розблокування портів – це і буде план Б, а можливо, навіть план А. Тоді польські й румунські коридори будуть уже запасними, на випадок ескалацій", – підкреслив Головко.