«Сентравіс» інвестує понад 3,5 млн євро у 2023-му році

Share

«Сентравіс» інвестує понад 3,5 млн євро у 2023-му році в модернізацію та розвиток виробничих потужностей

Про це бізнес-порталу UAprom повідомила компанія «Сентравіс».

"Готується окремий інвестиційний проєкт – запуск та розвиток нового центру на Закарпатті, де будуть вироблятися інструментальні труби для автомобілів. При цьому, незабаром планується придбати ще один, вже третій прокатний стан", – йдеться в повідомленні. 

В компанії нагадали, що новий об’єкт почав працювати в лютому поточного року і вже вийшов на об’єм виробництва близько 255 тис метрів труб /місяць або понад 60 тонн. Основні клієнти – відомі світові автовиробники, серед них Volkswagen, Audi, BMW, Chevrolet. 

В компанії також виділяють такі напрямки інвестицій:

По-перше, енергетична модернізація – заходи з енергоефективності та зменшення споживання електроенергії. "Вже запущено систему технологічного обліку, суттєво зменшено споживання електроенергії, на деяких ділянках виробництва – до 30%. Також тривають роботи із безперебійного забезпечення підприємства водою після підриву Каховської ГЕС", – зазначають в компанії. 

По-друге, екологічна модернізація і зменшення впливу на навколишнє середовище. В компанії повідомляють, що вже було проведено реконструкцію дільниці хімічної обробки труб, запущена система спеціалізованого програмного забезпечення для моніторингу хімічних показників, налагоджена система зворотного циклу водопостачання на окремих одиницях технологічного обладнання. 

По-третє, модернізація невиробничої інфраструктури. В цей напрямок входять ремонт приміщень, доріг, дощової каналізації, покрівель тощо.