Економічна підтримка США допоможе Україні залучити більше коштів від інших донорів – Пріцкер

Share

Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер вважає, що підтримка української економіки Сполученими Штатами є не менш важливою для перемоги над Росією, ніж військова допомога.

Про це вона написала в колонці для The Hill, передає Укрінформ.

За її словами, економічна допомога створює основу для найбільшої віддачі від інвестицій з точки зору державних доходів України.

«Подумайте про Чорне море. Якщо ми зможемо поєднати інвестиції в інфраструктуру, оборону та приватний сектор, ми зможемо допомогти Україні збільшити експорт зерна та сталі до 8 млн тонн на місяць, що може додати до державної скарбниці України до 5 млрд дол. на рік, зменшивши її залежність від міжнародної підтримки», – зазначила спецпредставниця.

Пріцкер переконана, що підтримка української економіки з боку США не менш важлива, ніж допомога у сфері безпеки, оскільки від її стійкості залежить результат бойових дій. 

«Економічна стійкість є основним принципом військових зусиль України, а безпека та економіка утворюють подвійну спіраль, переплетену в зусиллях перемогти Росію на полі бою», – наголосила спецпредставниця США.

За її словами, якщо Конгрес США схвалить фінансування України, Київ зможе залучити набагато більше коштів від інших донорів. 

«Наша підтримка української програми МВФ генерує додаткову підтримку з боку донорів у всьому світі. Наш запит до Конгресу на $11,8 млрд допоможе залучити майже втричі більше коштів від інших донорів», – зауважила Пріцкер.