Ще одне заблоковане судно вийшло з Одеського порту, – Мінінфраструктури

Share

Балкер PUMA (Кайманові острови) 15 вересня вийшов з Одеського морського порту в напрямку Босфору встановленим коридором руху суден. 

Судно завантажено 16 тисячами тонн металу та 14 тисячами тонн ріпака, повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Балкер зайшов до Одеського морського порту 19 лютого 2022 року та не міг покинути порт через початок бойових дій та закриття відповідних районів Чорного моря.

За даними міністерства, визначений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення.

Враховуючи блокування «зернової ініціативи» те зростаючу потребу світу в українській продукції, Україна розглядає можливість використовувати його і для цивільних суден, що перевозять невійськові вантажі, зокрема, збіжжя переважно до країн Африки та Азії.

З 15 серпня тимчасовим коридором скористалось вже 4 судна. Цей шлях вже пройшли контейнеровоз JOSEPH SCHULTE, балкери PRIMUS та ANNA-THERESA з OCEAN COURTESY 16, 27 серпня та 1 вересня відповідно.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom