Коломойський отримав нову підозру

Share

Українському олігарху Ігорю Коломойському повідомили про третю підозру за трьома статтями у справі про заволодіння 5,8 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба СБУ

Коломойського звинувачують за такими статтями:
• ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 ККУ (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення);
• ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 ККУ (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене організованою групою, в особливо великих розмірах);
• ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (легалізація коштів, одержаних злочинним шляхом).

За даними слідства, у період з 2013 по 2014 роки Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн. Для цього фігурант створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером.

Протягом вказаного періоду члени цього угруповання дозволили Коломойському нібито робити систематичні фіктивні «внески готівки у касу банку», хоча насправді ніяких внесків банк не отримував.

Наразі досудове розслідування триває.

Як зазначалося раніше, 2 вересня СБУ, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили олігарху Ігорю Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom