Україна і Корея поглиблять співпрацю у відновленні енергосектору

Share

Україна та Корея підтвердили взаємну зацікавленість у подальшій співпраці у сфері гідроенергетики

Про це йшлося під час зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка з корейською делегацією на чолі з міністром землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея Вон Хі Рьонгом, передає прес-служба українського відомства.

Галущенко зазначив, що Корея з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну надіслала 10 вантажів гуманітарної допомоги, зокрема, 20 резервних електростанцій і 5 міні-екскаваторів, які використовуються в межах масштабної ремонтної кампанії на енергетичних об’єктах. Крім того, ПрАТ «Укргідроенерго» і Корейська корпорація водних ресурсів (K-water) уклали Меморандум, яким передбачається співпраця в експериментальному проекті з відновлення Каховської ГЕС.

Також обговорювалася співпраця в ядерній галузі. Галущенко наголосив, що Україна, як і Республіка Корея, мають країн-сусідів, які створюють потенційні загрози для глобальної ядерної безпеки.

«Маємо тісно співпрацювати в ядерній галузі, зокрема, задля досягнення цілей забезпечення ядерної і радіаційної безпеки на світовому рівні», – зазначив міністр.

Галущенко акцентував на зацікавленості української сторони у розвитку співпраці з Республікою Корея у впровадженні технологій малих модульних реакторів та потенціалі розміщення відповідних науково-виробничих баз в Україні.

Сторони також обговорили потенціал співпраці у сфері ВДЕ, зокрема, вітрової і сонячної енергетики.

Міністр Вон Хі Рьонг наголосив на зацікавленості корейських інженерних та конструкторських компаній в інвестиціях у відновлення українського енергосектору.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom