Столтенберг назвав шлях для поновлення експорту українського зерна

Share

Союзники у НАТО вітають зусилля Туреччини та ООН у поновленні «Чорноморської зернової угоди», яка є важливою для продовольчої безпеки світу, але найкращим шляхом для поновлення зернового експорту з України є завершення війни та агресії Росії проти України

Про це 7 вересня у Брюсселі під час виступу на спільному засіданні Комітету із закордонних справ та Підкомітету з безпеки й оборони Європейського Парламенту заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє «Укрінформ».

«Чорне море має величезне значення для НАТО. Ми засуджуємо вихід Росії із зернової угоди та вітаємо зусилля, зокрема Туреччини, у спробі поновити цю зернову угоду. Безумовно, найкращий шлях для безпечних поставок зерна з України – це завершити війну. Всі проблеми навколо цього спричинені саме війною, хоча саме зернова угода була покликана пом’якшити деякі з її наслідків», – зауважив Столтенберг.

Він нагадав, що НАТО підвищило власну присутність у регіоні Чорного моря. Зокрема, збільшена кількість польотів літаків морського спостереження, створені бойові групи сил НАТО в Румунії та Болгарії, Альянс продовжує проводити моніторинг всієї ситуації в регіоні Чорного моря.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom