Ердоган та Путін не домовилися щодо «зернової угоди»

Share

Президенти Туреччини та Росії на зустрічі в Сочі не дійшли згоди щодо виконання Москвою умов угоди Чорноморської зернової ініціативи та відновлення дії «зернового коридору»

Про це йшлося на пресконференції за результатами зустрічі Реджепа Тайїпа Ердогана з Володимиром Путіним, повідомляє «Укрінформ».

«Одним із питань, на якому ми зосередилися, було відновлення Чорноморської ініціативи. Альтернативні пропозиції, винесені на порядок денний, не могли запропонувати постійну модель, таку як Чорноморське співробітництво… У цьому контексті ми підготували новий пакет пропозицій для ООН та готові провести консультації в цьому напрямку», – сказав Ердоган.

Путін, своєю чергою, наголосив, що зобов'язання по угоді, які стосувалися російської сторони, не були виконані, і РФ готова повернутися до угоди, якщо її умови будуть виконані в повному обсязі.

Президент Ердоган підкреслив, що Туреччина готова знову активно відігравати посередницьку роль для припинення війни та досягнення миру.

Щодо постачання російського зерна, сторони повідомили про домовленість поставити 1 млн тонн у найбідніші країни за участі Катару. При цьому, за словами Путіна, цей проєкт не є альтернативою чи заміною Чорноморського зернового коридору.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom