ООН збирає гроші на підтримку України в зимовий період

Share

Організація Об’єднаних Націй спільно з партнерами оголосила збір коштів на підтримку України в холодні місяці

Про це повідомив речник Генсека ООН Стефан Дюжаррік, передає «Укрінформ».

«Ми разом з партнерами розпочали ініціативу із закликом зібрати $268 млн, щоб підтримати понад 1,3 млн осіб конкретною допомогою в найближчі зимові місяці», – повідомив він.

За словами Дюжарріка, внаслідок війни «серйозно пошкоджені» будинки, енергетичну, водопровідну та газову інфраструктуру, що «наражає мільйони людей на надзвичайний ризик під час холодної пори року, яка в Україні зазвичай починається в жовтні й триває до березня», зазначив він, вказавши, що температура повітря може опускатися до мінус 30°C.

Дюжаррік наголосив, що цієї зими в ООН надаватимуть пріоритет аварійному ремонту будинків у прифронтових громадах, а також доправлятимуть туди одяг, опалювальні прилади й «інші зимові товари».

Пріоритетними також вважаються ремонтні роботи в центрах для переміщених осіб і фінансова допомога переселенцям, «аби вони могли оплачувати оренду житла чи комунальні послуги». Гуманітарні організації допомагатимуть з ремонтом муніципальних систем опалення, додав речник Генсека.

«Розрахунки щодо потреб у допомозі ґрунтуються на досвіді минулої зими, коли гуманітарні організації надали подібні послуги 2,2 млн осіб і доставили понад 4 тис. генераторів в умовах гострої енергетичної кризи», – пояснив Дюжаррік.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom