Південна Корея підтримає свої компанії у відновленні України

Share

Уряд Південної Кореї має намір підтримати державні та приватні компанії у відновленні зруйнованої транспортної інфраструктури та енергетичного сектору України

Про це пише Korea Times з посиланням на дані південнокорейських міністерств, передає «Укрінформ».

Зазначається, що Hyundai Engineering & Construction вже підписала меморандум про взаєморозуміння (MOU) з міжнародним аеропортом «Бориспіль» щодо проєктів реконструкції та розширення. Samsung C&T підписала угоду зі Львовом про розвиток «розумного міста».

Серед інших компаній, які згадуються в контексті реконструкції України, – Kolon Global, HD Hyundai XiteSolution і Hyundai Rotem.

Уряд Південної Кореї планує у серпні відправити до Києва делегацію Міністерства інфраструктури, а у жовтні – делегацію Міністерства торгівлі, промисловості та енергетики. Очікується, що до складу першої делегації увійдуть представники компаній, що спеціалізуються на будівництві доріг, мостів та громадських об’єктів. До другої – експерти, пов’язані з енергетикою.

На додаток до реконструкції транспортної та енергетичної інфраструктури, вартість якої оцінюється в $140 млрд, на відновлення житлових і телекомунікаційних систем, а також для проєктів з розмінування, необхідно понад $400 млн, пише видання.

Серед різних секторів інфраструктури найбільше асигнувань припадає на відновлення зруйнованого житлового фонду ($50,4 млрд), за ним йде транспорт ($35,7 млрд), торгівля та промисловість ($10,9 млрд) та енергетика ($10,6 млрд).

Зазначається, що корейські будівельники зможуть допомогти Україні відбудувати автомагістралі та дороги ($26,4 млрд), а також об’єкти електропостачання для залізниць і вокзалів ($23,3 млрд).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom