Метінвест у 2 кв. збільшив виробництво сталі та готової продукції на 10%

Share

Група Метінвест за підсумками 2 кварталу 2023 року збільшила виробництво сталі до 541 тис т, що на 10% більше порівняно з попереднім кварталом, коли було виготовлено 491 тис т.

Зростання виробництва пов?язане зі збільшенням фонду робочого часу доменної печі No9 на меткомбінаті «КаметСталь» на фоні стабілізації ситуації з поставками електроенергії з кінця січня та збільшенням портфеля замовлень, йдеться у виробничому звіті компанії. 

Водночас у 1-му півріччі 2023 року виробництво чавуну та сталі Групи становило 918 тис. тонн і 1 032 тис. тонн, відповідно, що менше за показники аналогічного періоду минулого року на 59% і на 57% через зупинку маріупольських комбінатів з кінця лютого 2022 року та перехід на роботу двома доменними печами, замість трьох, на Каметсталі.

У 2-му кварталі 2023 року компанія збільшила внутрішнє споживання напівфабрикатів для подальшого виробництва готової продукції. Тож за підсумками кварталу на підприємствах Метінвесту виготовили 601 тис. тонн готової продукції, що на 10% більше від попереднього кварталу. 

Зокрема виробництво плоского прокату збільшилося на 9 тис. тонн – до 294 тис. тонн – через збільшення портфеля замовлень на гарячекатаний товстий лист на перекатних заводах в Італії.

Виробництво довгого прокату зросло на 45 тис. тонн – до 307 тис. тонн – завдяки збільшенню використання заготовки з Каметсталі та від третіх осіб на Promet Steel в Болгарії, а також збільшенню виробництва сталі в Україні на фоні стабілізації електропостачання.

Разом з тим у 1-му півріччі 2023 року виробництво готової продукції знизилося на 39% рік до року і становило 1 148 тис. тонн.