США можуть надати на підтримку України ще $24 млрд

Share

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Конгрес негайно схвалити запит президента Джо Байдена щодо виділення $24,1 млрд для підтримки безпеки, економіки та гуманітарних потреб Україні

На цьому він наголосив на брифінгу, передає «УНІАН».

«Наступного тижня буде півтора року з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 1,5 року бомбардувань українських шкіл та лікарень, перетворення їжі та пального на зброю, вбивств та поранень тисяч українців і навіть викрадень українських дітей. Весь цей час українці демонстрували неймовірну мужність і стійкість», – заявив держсекретар США.

Він зауважив, що США та десятки інших країн будуть підтримувати Україну, поки вона не досягне стійкого та тривалого миру.

«Минулого тижня президент Байден запросив $24,1 млрд, щоб дотриматися цієї обіцянки і продовжити підтримку безпеки, економіки, гуманітарних потреб України, так само як і допомогти іншим країнам, що відчувають на собі наслідки російської війни. Наші зусилля та ресурси, так само як і наших партнерів у всьому світі, дали українцям можливість боротися за їхні життя, за їхню свободу та їхнє майбутнє. Вони допомогли втримати ключові принципи суверенітету, територіальної цілісності та незалежності, які є життєво важливими для підтримання міжнародного миру та безпеки. Вони забезпечили те, що російське вторгнення залишається стратегічним провалом. Я закликаю Конгрес негайно схвалити цей запит на додаткове фінансування», – наголосив Блінкен.

Він також зазначив, що Держдеп працює з Україною та партнерами над довгостроковими зобов’язаннями щодо її безпеки, «щоб допомогти України стримати і, якщо знадобиться, захиститися від російської агресії в майбутньому».

14 серпня США оголосили про надання Україні нового пакета військової допомоги. Його загальна сума становить $200 млн. До нього увійшли боєприпаси для систем протиповітряної оборони, артилерійські снаряди, протитанкові засоби та засоби для розмінування тощо.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну США надали допомоги на $66,2 млрд. Лише на військову допомогу Силам оборони витратили $43,1 млрд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom