Україна отримала 1,15 млрд доларів  грантових коштів від США

Share

Україна 11 жовтня отримала грант від США у розмірі 1,15 млрд доларів через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

В повідомленні зазначено, що кошти є частиною п’ятого додаткового фінансування в рамках проєкту Світового банку “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні” (PEACE in Ukraine). 

Проєкт має на меті часткову компенсацію видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, що не пов’язані зі сферою безпеки і оборони. 

В міністерстві нагадують, що у 2023 році Україна отримала вже 10,9 млрд доларів США прямої бюджетної підтримки від США у формі грантів.

Залучене грантове фінансування спрямовується на відшкодування видатків держбюджету, зокрема на виплати за окремими програмами державної соціальної допомоги (ВПО, особам з інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям, виплати житлово-комунальних субсидій), виплати співробітникам ДСНС та  на оплату праці працівників державних органів та педагогічних установ. 

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, від початку повномасштабної війни до держбюджету України вже надійшло 22,9 млрд доларів США підтримки від Сполучених Штатів.

Як зазначалося раніше, попередній грант від США Україна отримала 21 вересня, він складав 1,25 мільярда доларів.