Словаччина допоможе Україні експортувати зерно, але є умова

Share

Словаччина має намір підтримати Україну в експорті зерна на світові ринки за умови, що це не буде зроблено за рахунок власного сільськогосподарського сектору

Про це в інтерв'ю інформагентству TASR заявив міністр сільського господарства Словаччини Йожеф Біреш, передає «Європейська правда».

Біреш запропонував створити «коридори солідарності» з використанням автомобільних, залізничних і водних шляхів для переміщення зерна з України на світові ринки.

«Словаччина прагне максимально допомогти Україні в сфері інфраструктури, щоб умови транспортування були максимально простими і зерно потрапляло туди, де воно найбільше потрібне», – сказав Біреш.

Зазначається, що цього літа Словаччина очікує на найбільший за останні п'ять років врожай зернових, причому виробництво буде на 12% вищим за середній показник за цей же період.

Раніше польський міністр сільського господарства Роберт Телус заявив, що Польща готова запровадити односторонню заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України, якщо ЄС вирішить не продовжувати чинні заходи.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom