УЗ запроваджує перевезення контейнерів інтермодальними поїздами до Польщі

Share

АТ «Укрзалізниця» запропонувала вантажовласникам послугу перевезення контейнерів інтермодальними маршрутними поїздами до польського морського порту Гданськ з чотирьох українських міст: Києва, Одеси, Дніпра та Вінниці

Про це повідомляє прес-служба залізничної компанії.

«Ми продовжуємо інтеграцію української залізниці до європейської мережі. Тому ми робимо ще один важливий крок на цьому шляху й запускаємо новий зручний сервіс контейнерних перевезень з повним комплексом послуг. У підсумку контейнерні маршрутні поїзди покращать морське та внутрішнє сполучення й інтермодальні логістичні ланцюги між Україною та країн ЄС», — розповів голова правління УЗ Євген Лященко.

Оператором вказаних перевезень виступить філія «Центр транспортного сервісу «Ліски», яка готова запропонувати повний комплекс послуг з організації перевезення контейнерів: надати контейнери, спеціалізований рухомий склад, забезпечити виконання навантажувально-розвантажувальних операцій, складування, зберігання вантажів, оформлення транспортних і митних документів, сертифікацію та ін.

«Контейнерні маршрутні поїзди будуть інтегровані в інтермодальну національну мережу ЦТС «Ліски», термінали якої обладнані всім необхідним для надання комплексної послуги: фітинговими та контейнерними платформами, контейнерами, кранами, тягачами. Маршрутні поїзди забезпечать ефективне сполучення до коридорів основної залізничної мережі ЄС», — додав член правління АТ Вячеслав Єрьомін.

Контейнерні маршрутні поїзди можуть формуватися на чотирьох прикордонних переходах на коліях 1435-1520 мм: Ягодин, Ізов, Мостиська та Чоп. Таким чином, Ягодин може бути з'єднаний з Балтійсько-Адріатичною та Північноморсько-Балтійською основною залізничною мережею, Мостиська — з Балтійсько-Адріатичною та Рейнсько-Дунайською магістральними залізничними мережами, Чоп — з основною залізничною мережею Рейн — Дунай та Середземномор'я, Вадул-Сірет — з основною залізничною мережею Рейн — Дунай.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom