УЗ відновила експорт українського зерна через Польщу

Share

АТ «Укрзалізниця» відновило транзитні перевезення української сільськогосподарської продукції на експорт через територію Польщі

Відвантаження сільгосппродукції дозволене для наземного транзиту та для транзиту до морських портів Гданськ, Гдиня, Свиноуйсьце та Шецин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Укразлизниця» відновлює експортні транзитні перевезення українських сільськогосподарських вантажів залізничним транспортом через територію Польщі. Відповідне повідомлення про відміну обмежень на зазначені перевезення компанія отримала від польського перевізника PKP Cargo 21 квітня 2023 року», – повідомили у компанії.

Наголошується, що цьому передувало розпорядження щодо транзитних вантажів з України міністра розвитку та технологій Польщі Вальдемара Буди.

При цьому уточнюється, що дзеркальні обмежувальні конвенції щодо транзиту низки вантажів у напрямку Польщі, запроваджені «Укрзалізницею» з 17 квітня після звернення польських залізничних операторів PKP Cargo та PKP LHS, також незабаром буде скасовано.

Компанія зазначає, що вітає рішення про скасування обмежень на переміщення сільськогосподарських вантажів з України по території Польщі та проводить постійну оперативну роботу спільно з відправниками вантажу для синхронізації перевезень та зменшення черг на прикордонних переходах.

При цьому питання щодо 3 тис. вагонів з українською сільгосппродукцією, які були завантажені та прийняті до перевезення до введення конвенційної заборони польськими перевізниками, залишається невирішеним.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom