Корея в 2023 році збільшить допомогу Україні до $150 млн

Share

Республіка Корея у 2023 році збільшить обсяги наданої Україні військової та гуманітарної допомоги

Про це повідомив президент Кореї Юн Сок Йоль під час брифінгу за результатами переговорів із президентом України Володимиром Зеленським, передає «Інтерфакс-Україна».

«Минулого року ми надавали і бронежилети, і шоломи, і іншу необхідну амуніцію. Сподіваємося, що цього року рівень нашої допомоги буде набагато більшим», – сказав він.

За словами президента, «у травні я та президент Зеленський домовилися про постачання необхідного обладнання для таких цілей, як, наприклад, гуманітарне розмінування, і ми продовжуємо це робити».

«Уряд Республіки Корея виділив минулого року $100 млн на підтримку України. Цього року ця підтримка становитиме $150 млн. Також ми плануємо збільшувати допомогу Україні у відновленні системи освіти. Минулого року ми вирішили допомогти у відновленні зруйнованих шкіл. Також ми хотіли б надати Україні підтримку для майбутніх поколінь через стипендії двох президентів», – сказав Юн Сок Йоль.

За його словами, «зараз ситуація в Україні схожа на ситуацію в Кореї 70 років тому».

«Близько 70 років тому Республіка Корея теж зазнала незаконного вторгнення Північної Кореї. Було окуповано близько 90% території нашої Кореї, і ми зіткнулися з загрозою зникнення держави. Однак завдяки нашим військовим та цивільним, які їм допомагали максимально, ми змогли зупинити окупанта та вигнати їх із нашої землі», – сказав корейський президент.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom