ЄК закликала до продовження «зернової ініціативи»

Share

Європейська Комісія оцінює переговори щодо Чорноморської зернової ініціативи за лідерства ООН та Туреччини і закликає всі сторони цієї угоди продовжити її дію для забезпечення поставок українського зерна його споживачам на світовому ринку

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє «Укрінформ».

Саме так речник відповів на запитання журналістів, чи розглядає Єврокомісія можливість скасування санкцій проти Російського сільськогосподарського банку для того, щоб Росія продовжила дію Чорноморської зернової угоди.

«Згадаємо обставини: якби не було злочинної агресії Росії проти України, нам би зараз не довелося обговорювати Чорноморську зернову ініціативу. Пріоритети Єврокомісії у цій справі та у її продовженні – є можливість доставки українського зерна до споживачів на світовому ринку. Ми закликаємо всі сторони продовжити дію цієї важливої ініціативи. Ми оцінюємо переговори за лідерства ООН та Туреччини, та готові розглядати всі рішення, які відповідають нашій меті – якомога більше обмежити здатність Росії вести агресивну війну проти України», – сказав Стано.

Він не став коментувати припущення в пресі щодо вимог Росії скасувати санкції проти російського банку, пославшись на те, що питання санкцій є прерогативою країн-членів, а їх обговорення на етапі підготовки обмежувальних заходів є конфіденційним.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom