ДБР вручило підозри менеджерам Полтавського ГЗК, компанія відкидає звинувачення

Share

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру посадовим особам Полтавського ГЗК, який входить до Групи Ferrexpo Костянтин Жеваго

«Працівники ДБР у взаємодії з СБУ та Офісом генпрокурора повідомили про підозру керівництву ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат": керівництву правління комбінату, начальникам відділів, через які здійснювали фінансові оборудки підприємства, керівництву фірми-прокладки, через яку відбувались махінації», – повідомили в ДБР.

За версією правоохоронців, співробітники комбінату протиправно заволоділи майже 400 млн грн від видобутку та реалізації корисних копалин державного значення без відповідних дозволів.

«Топменеджмент продавав щебеневу сировину, яка виготовлялась з відходів, видобутих у кар’єрі корисних копалин. Готівка від продажу виводилася через конвертцентри та розподілялася між учасниками злочинної групи», – йдеться у повідомленні бюро.

Прес-служба Полтавського ГЗК підтвердила факт вручення підозр. Разом з тим підприємство заперечило звинувачення ДБР.

«Полтавський ГЗК інформує, що володіє дозволом на видобуток корисних копалин, зокрема, залізної руди. Сировина, яку слідство називає “щебінь”, є нефракційним відсівом, тобто відходом виробництва. Відтак цей щебінь не є корисною копалиною, і не вимагає отримання окремого дозволу на видобуток», – пояснили в ПГЗК.

Як зазначили в ДБР, в рамках справи були проведені 15 обшуків в офісних приміщеннях і за місцями проживання топменеджерів компанії, фірмах-прокладках і підприємствах транзитно-конвертаційного сектору.

Полтавський ГЗК також повідомив, що вивчає ситуацію з оголошеними підозрами. Підприємство надасть до суду докази щодо правомірності дій своїх працівників та за потреби оприлюднить додаткову інформацію.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom