Зеленський вважає, що потенціал України здатен забезпечити ВВП на рівні $1 трлн

Share

Україна має достатній потенціал, щоб збільшити валовий внутрішній продукт (ВВП) до $1 трлн

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді 28 червня, передає «Укрінформ».

«Конкретна мета для ВВП України — це трильйон доларів. Так, трильйон доларів — це дуже, дуже висока планка, і видається начебто нереальною, але потенціал України здатен це забезпечити», – сказав глава держави.

Він також поставив завдання значно підвищити рівень оплати праці.

«Україна відмовиться від ідеї, нібито праця українців має бути дешевою. Бо нібито дешевизна праці наших людей була конкурентною перевагою України. Ми ставимо собі за мету досягти такого рівня оплати праці, якій можна було б визначати за формулою: сусіди в Євросоюзі плюс 30%. Україна після перемоги зробить ставку передусім на кваліфіковану працю, а отже, на освіту», – заявив Зеленський.

Раніше він запропонував до загальнонаціонального обговорення основні орієнтири майбутньої української доктрини, серед яких – філософія перемоги України, глобальність української безпеки, політика героїв, політика справедливості і трансформація за 10 років.

«Ми маємо пройти за цей час складний, але такий важливий шлях, який інші народи долали десятиліттями. Україна має спрямувати довіру світу на розвиток України та усіх аспектів життя в нашій державі», – підкреслив президент.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom