Метінвест передав українським військовим 411 автівок та 1,2 млн літрів пального

Share

За 16 місяців повномасштабної війни захисники України отримали від Групи Метінвест 411 автівок різного призначення та 1,2 млн літрів пального. Допомога здійснюється в рамках мілітарної ініціативи Сталевий Фронт.

Як зазначили у компанії, на початку повномасштабної війни затребуваною була переважно спеціальна техніка з підприємств компанії. Вантажівки, бульдозери, екскаватори й самоскиди допомагали будувати фортифікаційні споруди навколо міст.

Згодом Метінвест організував доставлення машин із за кордону. Компанія привозить пікапи, повнопривідні джипи та мікроавтобуси, які допомагають захисникам забезпечувати необхідним підрозділи, швидко пересуватися й бути на крок попереду ворогів. А для евакуації поранених компанія передає спеціалізовані машини швидкої допомоги.

Одна з останніх партій «швидких» відправилася до військових медиків ЗСУ. Загальна вартість 30 авто – 18 млн грн. Усі автомобілі доставили з Італії. Вони в гарному стані, адже їх відремонтували й технічно вдосконалили для екстремальної роботи під обстрілами.

У червні Метінвест передав Державній прикордонній службі України п'ять пікапів, які дозволять мобільним групам реагування та моніторингу швидко переміщатися між позиціями.

А для заправлення машин Метінвест надав військовим уже 1,2 млн літрів бензину й дизельного пального.

«Ми потурбувалися про те, щоб у захисників були автівки та повні баки пального. Ця війна побудована на мобільності й умінні випереджати противників. Саме тому ми також передаємо військовим технологічні дрони й тепловізори. І поки оборонці відстоюють незалежність нашої країни на передовій, Метінвест є їхньою надійною опорою в наближенні перемоги України», – зазначив гендиректор групи Юрій Риженков.

Компанія також працює над посиленням захисту військового транспорту. Фахівці Метінвесту розробили броньовані щити для операторів великокаліберної зброї. Зі спецсталі компанії також виготовляють захисні елементи для позашляховиків, медичного транспорту, машин комунальних служб, що працюють на лінії вогню. Із металу Метінвесту також виготовляють мобільні багі. Навесні 2023 року Метінвест-СМЦ відвантажив Оперативному командуванню «Південь» 3,8 тонни прокату, якого вистачить на комплектацію 10 мініавтівок.

Працівники Метінвесту також долучаються до облаштування та ремонту техніки під потреби військових.