Україна вже отримала від Світового банку та країн-донорів $22 млрд, – Марченко

Share

Україна отримала вже понад $22 млрд від Світового банку та країн-донорів через механізми банку

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко під час зустрічі з керівництвом СБ у рамках робочого візиту до Вашингтону (США), передає прес-служба українського відомства.

«Щиро вдячний групі Світового банку за вагому фінансову допомогу для України з перших днів повномасштабної військової агресії РФ. З 24 лютого 2022 року Світовий банк мобілізував на підтримку України фінансові ресурси у розмірі $34 млрд. Понад $22 млрд з цієї суми вже надані Україні. Фінансова допомога, отримана від Світового банку та створених трастових фондів, відіграє вагому роль у забезпеченні першочергових соціальних видатків та підтримці збалансованості державного бюджету», — зазначив Марченко.

Міністр фінансів окремо подякував за нещодавнє підписання угоди про додаткові $1,76 млрд, які Україна отримає від США, Великої Британії та Фінляндії у рамках Проекту Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine)».

Сторони обговорили імплементацію нових спільних системних проектів, які будуть впроваджуватись у процесі відбудови України, зокрема, для реконструкції транспортної інфраструктури «RELINK», електроенергетичного сектору «Re-Power», а також підтримки системи охорони здоров’я «Heal Ukraine». Окрім того, українська сторона разом із колегами зі Світового банку опрацьовують пропозиції щодо ініціювання ще двох нових проектів.

«Для України важливо почати відновлення вже зараз. Від цього залежить безпека наших громадян та економічне відновлення країни. Безперечно, Світовий банк є стратегічно важливим партнером України у цьому процесі і ми готові поглиблювати нашу співпрацю для реалізації пріоритетних планів, визначених у спільному звіті RDNA2», — зауважив міністр фінансів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom