Після вторгнення Росії РНБО запровадила санкції проти понад 11 тис. людей

Share

Рада національної безпеки і оборони України за час повномасштабного вторгнення Росії запровадила санкції проти 11 072 осіб. Відповідні рішення введені в дію указами президента

Про це сказав керівник апарату РНБО Андрій Зюзь на зустрічі з делегацію Європейського Союзу на чолі зі спеціальним представником ЄС з питань впровадження санкцій Девідом О’Салліваном, передає «Укрінформ».

Зюзь подякував країнам Європейського Союзу за активну й послідовну підтримку України, зазначивши, що санкційні пакети ЄС проти РФ наближають перемогу у війні.

О’Салліван своєю чергою наголосив, що демократичні цінності та сильні державні інституції є важливими чинниками майбутнього розвитку України та запевнив, що ЄС підтримуватиме Україну на шляху до цих прагнень.

Сторони домовились синхронізувати санкції проти РФ та посилити обмін інформацією про випадки обходу застосованих санкцій, зокрема, у сферах, пов’язаних з виробництвом озброєння та військової техніки. Також передбачається посилення положень проти обходу санкцій, включаючи застосування вторинних санкцій до осіб, які допомагають їх обходити.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom