США розглядають повну заборону імпорту алюмінію з РФ, – ЗМІ

Share

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість повної заборони на ввезення російського алюмінію

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з процесом ухвалення рішень, передає Інтерфакс-Україна.

Білий дім розглядає три варіанти: повна заборона; підвищення тарифів до такого високого рівня, який відповідатиме повній забороні, або запровадження санкцій щодо ключового російського виробника ОК «РусАл».

«РусАл» уже був фігурантом SDN list у 2018 році, але був виведений звідти в результаті реалізації угоди щодо відмови засновника компанії Олега Дерипаски від контролю.

На російські поставки зазвичай припадає близько 10% загального обсягу імпорту алюмінію США. Торішнього серпня РФ була третім за величиною експортером до США.

Раніше влада США звинуватила російського олігарха Олега Дерипаску і його соратників у порушенні санкцій, запроваджених Вашингтоном. До того суд наклав арешт на майно, яке належить російським корпораціям в Україні, на загальну суму понад 4,5 млрд грн.

Йшлося про корпоративні права дев’яти українських підприємств, які належать російським холдинговим компаніям «Ростєх», «Татнєфть», «РусАл» та «Група ГМС», а також на 70 об’єктів нерухомого майна, включно з майновими комплексами та земельними ділянками.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom