ЄІБ виділить УЗ грант на 6,7 млн євро

Share

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), банк Європейського Союзу, та АТ «Укрзалізниця» підписали в Києві грантову угоду від ЄС на суму 6,7 млн євро для підтримки життєдіяльності компанії під час повномасштабної війни Росії проти України

Грант ЄС допоможе покрити найнагальніші потреби єдиної в Україні залізничної компанії, яка підтримує українську економіку та українців упродовж жорстокого другого року війни, передає прес-служба компанії.

Від початку російського вторгнення «Укрзалізниця» відігравала ключову роль у наданні транспортних послуг та евакуації населення з регіонів, які найбільше страждали від атак Росії. Вона стала основною магістраллю для перевезень біженців, тонн гуманітарної допомоги, дипломатичних делегацій та партій продовольства.

«Грант ЄС у розмірі 6,7 млн євро для «Укрзалізниці» спочатку передбачався для проєкту ЄІБ «Модернізація української залізниці» для вдосконалення та електрифікації частини залізничної системи в Україні. З війною потреби змінилися. Відповідно до рішення Європейської комісії, початковий грант було перепрофільовано на термінову екстрену підтримку «Укрзалізниці» з метою забезпечення продовження функціонування залізниці та задоволення нагальних потреб у перевезеннях пасажирів та гуманітарної допомоги», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom