Автовиробники ЄС об’єднуються проти китайської загрози – Bloomberg

Share

Європейські автоконцерни вбачають у наступі виробників електромобілів з КНР настільки велику загрозу для себе, що готові на неймовірний досі рівень співпраці.

Про це пише Bloomberg, передає SilkBridge.info.

Як зазначає агенство, Volkswagen, Renault і Stellantis думають про немислиме, вивчаючи можливості об’єднання із запеклими конкурентами, щоб зробити електромобілі дешевшими й захиститися від екзистенційних загроз.

“Оскільки китайські конкуренти та Tesla викривають конкурентні слабкості найбільших європейських автовиробників масового ринку, стає зрозуміло, що відчуття невідкладності зростає, а підхід “бізнес як завжди” є програшним варіантом”, – зауважує Bloomberg.

“Існує повне усвідомлення того, що в майбутньому компанії, які не зможуть протистояти китайській конкуренції, опиняться в біді”, – визнав генеральний директор Stellantis NV Карлос Таварес.

Видання підкреслює, що керівники європейських автомобільних компаній розглядають різні ідеї, починаючи від об’єднання ресурсів для розробки до об’єднання підприємств за межами Європи, щоб краще конкурувати в умовах зміни поколінь.

“На кону доля галузі з 13 млн робочих місць, що дає 7% ВВП Євросоюзу. Найближчі місяці мають вирішальне значення”, – додає Bloomberg.

За даними BloombergNEF, продажі повністю електричних автомобілів цього року зростатимуть найповільнішими темпами з 2019 року, а неочікуване зупинення динаміки посилить конкуренцію.