Зеленський запропонував Південній Кореї розвивати спільне виробництво літієвих акумуляторів

Share

Україна та Південна Корея можуть досягти успіху в розвитку спільних проектів з виробництва літієвих акумуляторів, вважає президент України Володимир Зеленський. Таку думку він висловив в інтерв'ю південнокорейському виданню Chosun Ilbo, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«З огляду на ресурси, які є в України, і технології, які має Корея, вважаю, що ми можемо досягти великих результатів у галузі літієвих акумуляторів», – зауважив він.

Україна, за словами президента, також вивчатиме досвід Південної Кореї для відновлення країни.

«Ми зможемо багато співпрацювати у сфері безпеки та оборони, передових технологій та кіберпростору, а також у процесі реабілітації нашого народу після війни. Ми також дуже зацікавлені співпраці в галузі "зеленої" енергії. Враховуючи ресурси України, великі запаси та технологічні можливості Кореї, думаю, що галузь літієвих батарей є багатообіцяючою. Після видобутку літію в Україні можливе виробництво супутніх товарів. У нас є потужності з виробництва літію ще з часів колишнього Радянського Союзу», – розповів Зеленський.

Крім того, Зеленський відзначив допомогу Південної Кореї для України у сфері розмінування та закликав надати допомогу Україні постачанням зенітних комплексів.

«Ми знаємо, що є кілька обмежень щодо підтримки озброєннями. Однак я вважаю, що принципи Кореї не повинні застосовуватися до оборонних систем та обладнання для захисту енергосистем. Зенітні комплекси – це суто оборонне обладнання, а не зброя. Для відновлення України потрібен "щит неба". Ми щиро сподіваємося, що Корея підтримає нас у цій галузі. Крім того, є система раннього попередження про російські авіаудари, яка також потребує допомоги Південної Кореї», – зазначив президент.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom