Зеленський анонсував радикальну податкову реформу після війни

Share

Україні необхідно провести радикальну податкову реформу після завершення війни

Про це заявив президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання щодо його ставлення до анонсованого проєкту податкової реформи «10-10-10», передає «Бізнес.Цензор».

«Реформа правильна, реформа точно буде. Відновлення нашої держави має бути в найкращій (податковій – Ред.) системі Європи, щоб наша держава була привабливою для повернення», – сказав Зеленський.

За його словами, це стосується не лише податків.

«По-іншому неможливо повернути людину, яка, наприклад, у Польщі заробляє 1000 євро, а у нас 500-600. Ти не повернеш цю людину. Тому будуть важливі фінансові новації, включно з податковими», – пояснив голова держави.

Він додав, що законопроєкт про податкову реформу поки що не вносять на розгляд Верховної Ради, тому що триває війна й існують певні домовленості з Міжнародним валютним фондом.

«Ми дотаційна економіка. Не ми встановлюємо правила зараз, коли не наша економіка генерує гроші, а їх нам дають. Тому що ми виплачуємо пенсії за рахунок інших держав. Тому ми повинні рахуватися з МВФ. Усі міжнародні інституції бояться ризиків зниження податків. Коли великі ризики через виїзд бізнесу і втрату робочих місць, а ти хочеш при цьому знизити податки, авжеж, тобі ніхто не дасть такої можливості», – сказав Зеленський.

«Програма мені подобається, але потрібно, щоб вона подобалася не тільки нам з вами», – додав президент.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom