АМКР у 2022 році отримав збиток у 49 млрд грн

Share

Гірничо-металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» отримав понад 49 млрд грн чистого збитку за підсумками діяльності у 2022 році. Чистий збиток на одну просту акцію склав 12,7 грн. Сьогодні підприємство розкрило фінансові показники за минулий рік.

За даними гендиректора Мауро Лонгобардо, підприємство відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності у 2022 році визнало 36 млрд грн збитків від зменшення корисності своїх необоротних активів внаслідок негативних змін у економічному середовищі, спричинених російською військовою агресією. Зокрема, через повномасштабну війну рівень завантаження виробничих потужностей «АрселорМіттал Кривий Ріг» не перевищував 20-25%.

Попри це зазначається, що підприємство зберегло свій колектив та спроможність виплачувати заробітну плату. Також продовжується будівництво нового хвостосховища «Третя карта», яке необхідне для продовження видобутку та безпечного складування відходів виробництва.

За даними АМКР, минулого року підприємство інвестувало у розвиток виробництва 181,4 млн дол., з яких операційні витрати склали 68,6 млн ??дол, а капітальні – 112,8 млн дол.

Лонгобардо додав, що наразі АМКР вдається підтримувати задовільний стан ліквідності, в тому числі шляхом залучення кредитних коштів під гарантії Групи АрселорМіттал.

«Підтримка материнської компанії, а також героїчна праця наших працівників дали можливість зберегти пульс виробництва у Кривому Розі. Зараз ми концентруємось на тому, щоб поступово відновлювати все більше виробничих процесів комбінату та очікуємо перейти до позитивного показника EBITDA вже у другому півріччі цього року», – зауважив він.