Японія може бути гарною моделлю для відбудови України, – МЗС Польщі

Share

Японія може бути гарною моделлю для повоєнної відбудови України, вважає міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау

Він вказав, що Японія пережила війну та стихійні лиха, а також реконструкцію, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на телеканал NHK.

При цьому Рау звертає увагу, що країни мають об'єднатися у підтримці України, яка відбиває повномасштабну військову агресію РФ, оскільки це також важливо для безпеки кожної держави.

Так, додав польський міністр, те, що відбувається в Україні, є спільною проблемою для країн, які хочуть підтримувати мир та міжнародний порядок. Рау також зазначив, що Україна бореться не лише за себе, а й за Польщу та інші країни.

Глава МЗС Польщі заявив, що Україна може виграти розв'язану РФ війну, якщо Японія та країни Заходу продовжать підтримувати Київ, закликаючи до міжнародної єдності заради миру.

Міністр наголосив, що війська РФ мають бути виведені з України, а також вказав на необхідності притягнути до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів.

«Польща готова продовжувати надавати допомогу Україні рука об руку з Японією, яка головує на зустрічах G7», – сказав Рау.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom