US Steel залучила $240 млн на будівництво заводу через «зелені облігаці»

Share

Одна з найбільших американських металургійних компаній US Steel залучила $240 млн через випуск т. зв. «зелених» облігацій Арканзаським управлінням з фінансового розвитку.

За даними компанії, «зелені» бонди мають купонну ставку 5,70% з кінцевим терміном погашення у 2053 році. За угодою із емітентом облігацій, US Steel виплачуватиме піврічні відсотки, пише GreenSteel.

Компанія планує використає кошти від «зелених» облігацій для часткового фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом нового, технологічно передового підприємства з виробництва плоского прокату Big River 2 («BR2») у штаті Арканзас. Завод буде переробляти, очищати та переплавляти металобрухт у готову сталеву продукцію.

«Ця транзакція на суму $240 млн. разом із випущеними у 2022 році «зеленими» облігаціями на суму $290 млн. завершує залучення фінансування для будівництва BR2. Опортуністичні транзакції 2022 та 2023 років мають середньозважений купон 5,56% зі строком погашення 30 років», – відмітив Девід Берріт, президент та генеральний директор U. S. Steel.

Завершення будівництва BR2 заплановане на 2024 рік, і це підприємство стане найсучаснішим сталеплавильним заводом у Північній Америці, що складається з двох електросталеплавильних печей із загальною потужністю 3 млн. т на рік, машини безперервного лиття заготовок, прокатного стану та потужностей із фінішних операцій. Очікується, що викиди парникових газів BR2 будуть на 70-80% менше порівняно з традиційним доменним методом виробництва сталі.

Андеррайтерам «зелених» бондів виступили BofA Securities, Fifth Third Securities, Truist Securities, Wells Fargo Securities, Barclays, Citigroup, Crews & Associates, Goldman Sachs & Co., J.P. Morgan Securities і Morgan Stanley & Co.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom