Україна закликає партнерів виключити Росію з ЄБРР

Share

Міністр фінансів України Сергій Марченко наголошує на необхідності виключення РФ з ЄБРР та інших міжнародних організацій

Про це він сказав під час онлайн-виступу на пленарному засіданні Щорічних зустрічей керуючих Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), що відбуваються в Самарканді, Узбекистан, передає прес-служба українського міністерства.

«Ми закликаємо наших партнерів продовжувати розглядати варіанти повного усунення токсичної присутності Російської Федерації в авторитетних міжнародних організаціях, таких як Європейський банк реконструкції та розвитку. Адже поки українці прокидаються вночі під звуки російських ракет, представники РФ досі продовжують виступати на засіданнях ЄБРР», – сказав Марченко.

Він також зазначив, що російські атаки завдають значної шкоди не лише українському бізнесу, а й іноземним компаніям, які працюють в Україні, включно з активами, що фінансуються ЄБРР. Марченко закликав міжнародних колег тісно співпрацювати з українською владою у фіксуванні таких збитків від війни з метою притягнення Росії до відповідальності.

«ЄБРР – наш традиційний партнер, і одна з  перших фінансових установ розвитку, яка відреагувала на жорстоку війну Росії проти України минулого року. Так, наша увага була зосереджена на забезпеченні стабільності економіки та державних фінансів – ми тісно співпрацювали з МВФ, Світовим банком та іншими  донорами», – зазначив міністр фінансів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom