США планують до вересня надати нову грантову допомогу Україні

Share

Вашингтон планує до вересня 2023 року забезпечити Україну додатковою фінансовою підтримкою, а також іншими формами допомоги

Про це сказала глава Міністерства фінансів США Джанет Єллен під час міжнародного круглого столу щодо підтримки України, організованого МВФ і Світовим банком, передає «Укрінформ».

«Ми маємо поточні плани щодо надання додаткової допомоги до вересня – усе це гранти, а також забезпечити підтримку енергетичної безпеки на ранньому етапі відновлення», – зауважила глава американського Мінфіну.

Вона також наголосила, що підтримка України – це спільна справа.

«Ми вітаємо зусилля наших союзників і партнерів щодо надання значної, очікуваної і своєчасної допомоги, а також закликаємо всіх продовжувати це робити», – наголосила міністрка.

Водночас вона підкреслила важливість «міжнародної коаліції» країн, які запровадили потужний тиск санкцій на Росію та продовжують посилювати його. Це, за її словами, «обмежує доступ РФ до технологій та обладнання, необхідних для забезпечення її військ». Крім того, завдяки міжнародному ембарго та введеним обмеженням цін на російську нафту та нафтопродукти, Росія втрачає ключове джерело доходів, але при цьому зберігається стабільність на світовому нафтовому ринку.

У цьому контексті Єллен підкреслила, що державний дохід РФ від податків на енергоносії впав більше ніж на 40% лише з моменту запровадження цінових обмежень на нафту в порівнянні з минулим роком.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom