Україна та ЄС обговорили роботу у межах масштабної макрофінансової програми

Share

Представники України та Європейської Комісії обговорили співпрацю у рамках масштабної макрофінансової програми Європейського Союзу (МФД) для України на 2023 рік, швидке відновлення та інтеграцію України в ЄС

Про це йшлося на зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з виконавчим віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом, передає прес-служба українського відомства.

«На цей рік програма МФД передбачає надання Україні пільгового фінансування у розмірі до 18 млрд євро, враховуючи 6 млрд євро, які вже перераховані до державного бюджету. Це безперечно вагомий внесок у фінансування бюджетного дефіциту та підтримку економіки країни в умовах воєнного стану», — зазначив Марченко.

Також міністр фінансів наголосив, що уряд України продовжує впровадження структурних реформ для набуття членства в Європейському Союзі. І водночас подякував колегам з ЄС за сприяння на цьому шляху.

«Ми ведемо активну роботу для виконання умов отримання статусу кандидата, в тому числі Міністерство фінансів залучено до приведення законодавства у сфері боротьби з відмиванням коштів до стандартів FATF. Ми готові і надалі поглиблювати співпрацю для якнайшвидшого вступу до ЄС та ефективного використання фінансових ресурсів», – сказав він.

Враховуючи продовження активних бойових дій та спричинену ними економічну стагнацію, Україна потребує підтримки міжнародних партнерів для реалізації швидкого відновлення. Із необхідних $14,1 млрд на 2023 рік, у держбюджеті передбачені $3,3 млрд. Сторони обговорили інструменти мобілізації решти необхідних ресурсів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom