Польща хоче продовжити заборону на імпорт з України до кінця року

Share

Польща проситиме Єврокомісію заборонити імпорт сільськогосподарської продукції з України до кінця цього року

Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, пише «Бізнес.Цензор» з посиланням на RMF24.

«Євросоюз запропонував, щоб це було до червня. Ми, звичайно, не погоджуємося з цим. До червня мало, можливо, до кінця року. Для нас дуже важливо, щоб ті механізми, які ми сьогодні запроваджуємо, працювали довше, щоб вони довше захищали наш польський ринок», – зазначив він.

Міністри сільського господарства Польщі, Болгарії, Румунії, Словаччини та Угорщини 25 квітня продовжать переговори щодо імпорту української агропродукції з єврокомісаром з питань торгівлі Валдісом Домбровскісом.

Зокрема, вони вимагають розширити список заборонених до імпорту з України товарів і включити до нього яблучний сік, м'ясо птиці та м'які фрукти.

«Після дискусій Європейський Союз уже погодився на деякі наші пропозиції. Кілька продуктів уже включено до списку для обговорення, але у нас є ще більше продуктів, за які ми хочемо боротися разом», – сказав польський міністр.

Польща, Угорщина, Болгарія, Словаччина та Румунія заборонили імпорт українських сільгосптоварів, але дозволили їхній транзит. При цьому транзит до Польщі відновили лише у ніч на 21 квітня. Переважно українські вантажі прямують до портів на Балтійському морі, що знаходяться на території Польщі та Німеччини, а також до чорноморських портів Румунії та Болгарії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom