Ісландія надала на підтримку зеленої енергетики в Україні $500 тис.

Share

Уряд Ісландії виділив $500 тис. на підтримку відновлення екологічно сталої та стійкої енергетичної інфраструктури України

Про йдеться в повідомленні Програми розвитку ООН (ПРООН), передає «Укрінформ».

«Умисні атаки Росії на критично важливу цивільну енергетичну інфраструктуру в Україні становлять серйозні порушення міжнародного гуманітарного права та завдають масових страждань українським цивільним громадянам. Відбудова сталої та стійкої енергетичної інфраструктури є невід’ємною частиною того, щоб як полегшити ці страждання, так і закласти основи для довгострокового відновлення. Ісландія залишається непохитною у своїй підтримці та солідарності з Україною та пишається партнерством із ПРООН у її реагуванні щодо гуманітарної допомоги та сприяння розвитку в Україні», – сказала міністр закордонних справ Ісландії Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гильфадоттір.

Передбачається, що фінансування спрямують через тематичне «Вікно фінансування у напрямках природи, клімату та енергетики» ПРООН, яке підтримує ініціативи з питань зміни клімату та сприяє сталому розвитку.

Однією з ключових цілей фінансування є термінова закупівля обладнання для високовольтної генерації електроенергії – критично важливого для надання основних послуг постраждалому від війни населенню і забезпечення життєдіяльності та стійкості напередодні наступного зимового сезону.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom