Щомісячний експорт брухту до ЄС може зрости до 25 тис. т, на понад 60% – гендиректор КВВ Груп

Share

Брухтозаготівельні підприємства України можуть збільшити щомісячні обсяги експортних постачань брухту чорних металів до країн ЄС до 25 тис. т. Таку думку висловив генеральний директор КВВ Груп Микола Климович у колонці для «Економічної правди». Це на 62% більше за показник березня, коли з України було експортовано 15,5 тис. т брухту. 

Він зазначив, що з початку 2023 року експорт металобрухту до країн ЄС був на рівні 5-10 тис. т на місяць.

За даними асоціації УАВтормет, у січні загальний обсяг експорту склав 8,3 тис. т, у лютому – 16,5 тис. т, а у березні – 15,5 тис. т. За підсумками кварталу закордон вивезли 40,3 тис. т вторсировини, що у 5,6 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Раніше Об’єднання підприємств «Укрметалургпром» заявляло, що металургійні підприємства України відчувають дефіцит металобрухту і прогнозувало його поглиблення у 2 кварталі через природне зниження заготівлі та пожвавлення експорту сировини. Президент об’єднання Олександр Каленков вважає, що в цій ситуації «влада має діяти на випередження, і тимчасово заборонити експорт – доки ситуація не стабілізується, і не перестане загрожувати національній економічній безпеці».