Угорщина посилить контроль за імпортом зерна з України

Share

Угорщина запровадить посилений контроль за імпортом зерна з України, а також ініціює відновлення мита та кількісних обмежень на ввезення українських олійних та зернових культур

Про це повідомляє Міністерство сільського господарства Угорщини, передає Інтерфакс-Україна.

«Наша країна запроваджує нові заходи і ще жорсткіше контролюватиме зерно, що надходить з України, щоб воно дійсно могло потрапити до країн початкового призначення», – повідомив угорський міністр сільського господарства Іштван Надь.

Зазначається, що країна має намір запровадити обов'язкову Електронну систему управління дорожнім рухом (EKÁER), через яку відстежуватиме експорт зернових та олійних культур із України.

Таким чином, контролюючі органи отримуватимуть більш точне уявлення про кількість зернових та олійних культур, що прибувають до країни автотранспортом, зможуть накладати штрафи, а незадекларовані вантажі – конфіскувати як заставу.

Надь також повідомив про ініціювання Угорщиною відновлення мит та кількісних обмежень на групу товарів, імпорт українського зерна та олійних культур, що надходять до країни, принаймні на тимчасовій основі.

Раніше повідомлялося, що Україна призупиняє до нового сезону експорт до Польщі пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom