До Фонду підтримки енергетики України надійшов вже 151 млн євро

Share

Для АТ «Херсонобленерго» закуплять енергетичне обладнання на загальну суму в 4,5 млн євро. Серед обладнання – трансформатори, обмежувачі перенапруги, акумуляторні батареї та роз’єднувачі

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

«Допомога міжнародних партнерів у рамках Фонду підтримки енергетики України дозволяє закупити енергетичне обладнання, яке ми не можемо отримати у виді гуманітарної допомоги. Але в той же час воно є критично необхідним для відновлення генерації та проведення ремонтних робіт. Завдяки цій допомозі енергетики Херсонської області, яку щоденно обстрілює ворог, зможуть швидше відновити енергопостачання для споживачів», – наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

Загалом до Фонду підтримки енергетики України надійшло 151 млн євро від Німеччини, Великої Британії, Іспанії, Ісландії, Данії, Європейської комісії, Регіональної асоціації органів регулювання енергетики (ERRA), Регіонального центру досліджень енергетичної політики. З них для потреб українських енергетичних компаній розподілені на суму близько 138 млн євро.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom