Очільник Міненерго зустрівся з керівництвом британського енергетичного регулятора

Share

Україна цікавиться британським досвідом побудови та розвитку сучасних розподільних мереж у регіонах

Про це йшлося на зустрічі керівництва регулятора ринків електроенергії та природного газу Великої Британії (Ofgem) та міністра енергетики України Германа Галущенка, передає прес-служба українського відомства.

Сторони обговорили напрямки співпраці у процесі інтеграції України до європейських ринків газу та електроенергії, а також допомогу британських партнерів у посиленні стійкості української енергосистеми.

Очільник Міненерго окреслив керівництву Ofgem поточну ситуацію в енергосекторі та заходи, які вживаються для балансування системи після російського теракту на Каховській ГЕС. При цьому Галущенко акцентував на необхідності ухвалення рішення ENTSO-E для збільшення пропускної спроможності для комерційних обмінів електроенергії та нарощування потужностей імпорту до 2 ГВт.

Український міністр наголосив на перспективах посилення співпраці і в газовій сфері. Він нагадав, що Україна пропонує партнерам використовувати для зберігання газу свої підземні газові сховища.

Також обговорювалося питання відновлення енергетичної інфраструктури, зокрема, мереж. Міністр заявив, що Україна зацікавлена у британському досвіді побудови та розвитку сучасних розподільних мереж у регіонах, особливо реалізації відповідних проєктів на деокупованих територіях.

Окрему увагу на зустрічі сторони приділили питанням ядерної безпеки та впливу російського теракту на Каховській ГЕС на безпеку окупованої ЗАЕС. На переконання Галущенка, єдиною відповіддю цивілізованого світу державі-терористу мусить стати виключення російських ядерних технологій зі світових ринків.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom