Виробники сталі в Німеччині прогнозують підвищення цін у березні

Share

Учасники ринку сталі Німеччини прогнозують підвищення цін на металопродукцію в березні поточного року

Про це свідчить опитування S&P Global, повідомляє «ГМК-Центр» із посиланням на Eurometal.

Березневий індекс ринкових настроїв становив 75 пунктів, причому з боку як дистриб’юторів, так і виробників. Середній показник лютого становив 54 пункти. Така зміна свідчить про позитивні очікування на найближчі тижні.

За словами одного з трейдерів, ринок демонструє обережний оптимізм, а заводи мають перевагу в ціноутворенні, оскільки заповнили портфелі замовлень до поставок у червні. Водночас імпортні пропозиції обмежені та доступні лише з серпня.

Зараз, коли ринок сталі Європи відчуває наслідки масштабного скорочення виробництва у другій половині 2022 року, більшість пояснює зростання цін сильним портфелем замовлень і їх підтримкою через попит. Ці фактори зсувають терміни поставок на початок літа для більшості європейських виробників плоского прокату. Зокрема, очікується, що ціни на нього будуть зростати поступово, без різких коливань. Окрім того, прогнозується поповнення в найближчі терміни запасів з боку покупців – останні замовлення великих обсягів надходили в січні поточного року.

Водночас європейські металурги розпочали перезапуск виробничих потужностей на фоні відновлення попиту. Проте, на думку учасників ринку, перезапуск деяких доменних печей у березні-квітні поточного року не матиме негайного впливу на пропозицію та ціни – додаткові обсяги з’являться лише в червні-липні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom