Зеленський вважає пріоритетом будівництво українських зернових терміналів у ЄС, Азії та Африці

Share

Будівництво об’єктів для зберігання електроенергії в Україні, а також власних зернових терміналів у Європейському Союзі, Азії та Африці стане пріоритетним у повоєнному відновленні держави

Про це президент Володимир Зеленський розповів у інтерв'ю виданню Die Welt, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми безперечно хочемо зробити більш різноманітним наш енергетичний сектор. Я маю на увазі не лише природний газ та електроенергію з атомних електростанцій. Ми також вважаємо абсолютно необхідним розвивати потенціал для диверсифікації виробництва енергії та зберігання електроенергії. Це ті нові технології, над якими я хочу працювати разом зі США та Європою. Нам необхідно будувати об'єкти для зберігання електроенергії», – наголосив президент.

За його словами, Україна також має активно працювати над розвитком сільського господарства шляхом залучення іноземних партнерів для розвитку іригаційної системи, її логістики та будівництва зернових терміналів за кордоном.

«Нам потрібно побудувати нові зернові термінали – в ЄС, в Африці та в Азії. І величезні хаби, куди ми зможемо доставляти, а потім зберігати пшеницю, кукурудзу та всі інші культури, які виробляються в Україні. Щойно ці хаби будуть готові, ми зможемо транспортувати туди наші товари. Щодо цього ми сподіваємося на партнерів з Європи, оскільки для цього необхідні значні інвестиції», – розповів Зеленський.

Він зауважив, що питання будівництва таких хабів вже зацікавило деякі африканські країни.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom