ЄК ініціювала перегляд захисних заходів щодо сталевої продукції

Share

Європейська Комісія ініціювала перегляд захисних заходів щодо сталевої продукції. Мета перегляду –  визначити, чи слід припинити дію заходів на рік раніше

Виробникам і споживачам сталі в ЄС запропонували заповнити анкети з конкретними даними, які знадобляться ЄК для розслідування. Зацікавлені сторони, у тому числі уряди третіх країн, мають можливість надати свої аргументи в письмовій формі до середини січня 2023 року, пише «ГМК-Центр».

Єврокомісія щонайпізніше до 30 червня 2023 року зробить пропозицію щодо того, чи слід припинити захисні заходи щодо сталевої продукції. Потім за неї мають проголосувати країни-члени ЄС.

У липні 2018 року Єврокомісія запровадила тимчасові захисні заходи щодо сталевої продукції як відповідь на рішення США запровадити мита на сталь та алюміній. Вони мали запобігти перенаправленню імпорту, призначеного для США, на європейський ринок, та захистити місцевих сталеливарників.

На початку 2019 року заходи щодо певних сталевих виробів стали остаточними, ЄК продовжила їхню дію до 30 червня 2024 року. Вони стосуються 26 категорій сталевої продукції, для яких діють імпортні квоти. При перевищенні квот застосовується мито у розмірі 25%.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom